Novi Vinodolski održao humanitarnu akciju povodom obilježavanja Dana narcisa

Novi Vinodolski održao humanitarnu akciju povodom obilježavanja Dana narcisa

U nedjelju, 24.03.2013. od 9,00 do 12,00 sati u centru grada FM SDP-a Novi Vinodolski je zajedno sa Gradskom organizacijom SDP-a Novi Vinodolski održao humanitarnu akciju povodom obilježavanja DANA NARCISA – dana borbe protiv raka dojke.

Dan narcisa obilježava se od 1997., kada je po prvi puta organizirana akcija Dan narcisa gdje se prodajom cvijeća prikupljaju sredstva za provođenje programa i ciljeva u borbi protiv raka dojke. Cvijet narcisa odabran je kao simbol proljeća, nade i novog života.

Ova akcija je organizirana u suradnji s Hrvatskim forumom protiv raka dojke EUROPA DONNA, s ciljem prikupljanja sredstava za kupnju linearnog akceleratora za uništenje kancerogenih stanica koji, uz veću poštedu zdravih tkiva, skraćuje tretman oboljelih i do deset puta.

U akciji je sudjelovao i saborski zastupnik Saša Đujić, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Novog Vinodolskog, koji je istaknuo da je prevencija prvi i najvažniji korak, te će uvijek podupirati ovakve akcije i založiti se za donošenje Nacionalnog programa liječenja raka dojke.

Odaziv građana bio je velik, a reakcije isključivo pozitivne, zahvaljujemo svim sugrađanima koji su se kupnjom narcisa uključili u akciju.

Prodajom 1000 narcisa  prikupilo se 2.110,00 kn, koje će se uplatiti za nabavku gore navedenog aparata.

No Comments

Post A Comment